donderdag 7 mei 2009

Hoe maak ik de heerlijkste worteltjestaart?

Hallo!

Speciaal voor de lekkerbekken onder ons: het recept van de heerlijkste worteltjestaart! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • een bakvorm van 25 cm doorsnee
  • een mixer
  • 350 gram geraspte wortelen
  • 300 gram boter
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram bruine suiker
  • een zakje vanillesuiker of vanillearoma
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 100 gram rozijnen
  • Glazuur

Worteltaart in 10 stappen!

  • stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • stap 2: vet de bakvorm in en bestrooi hem licht met griesmeel of paneermeel.
  • stap 3: klop de boter, de suiker, de vanille en het zout tot een zachte massa.
  • stap 4: voeg de eieren één voor één toe en mix grondig.
  • stap 5: meng de specerijen en het bakpoeder door het bakmeel.
  • stap 6: voeg het voorzichtig toe aan het beslag.
  • stap 7: roer de geraspte wortelen, de noten en de rozijnen door het beslag.
  • stap 8: doe alles over in de bakvorm en bak de taart in ruim 90 minuten gaar.
  • stap 9: bestrijk de worteltaart met glazuur, nadat die is afgekoeld.
  • stap 10: eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten